Äntligen på riktigt!!

OK.
Helgen är avklarad. En mycket givande och super-duper-trevlig helg med trevliga människor, underbar mat och utflykter osv.
Allt började på fredag. Jag ankom till Stockholmia runt halv fyra på eftermiddagen. Ela mötte upp mig.
Vi åkte vidare till hennes mammas hus, där vi åt middag och bara tog det lugnt hela kvällen.
På lördagen var hela dagen planerad in i minsta detalj. först ner på stan och mat på en vegetarisk restaurang. SUPER-GOTT!!! Har aldrig ätit det förr men herreguud. Det gör jag gärna om igen.
Sen vidare till en laserhall som var bokad för alla oss med mord i sinnet. Jag lovar och svär. Fast att man gick in i lokalen med ett lätt och skämtsamt lynne, kom man ut rödrosig och hade alldeles nyss spelat på liv och död!! Hahaha! Så roligt har jag aldrig haft tror jag. Man sköt och blev skjuten hela tiden.
Av oss 13 som var med i spelet, kom jag 6a. Inte så illa pinkat tyckte jag för att vara första-gångare=)
Efteråt var det till att masa hem sig till Ela´s mammas hus igen och gott grillat att äta. Alla åt och drack och bara mojsade. Umgicks helt enkelt. Det bidde ganska sent, men glad i hågen steg vi ändå upp runt 8 på söndag morgon. vi skulle näml kolla upp om det fanns möjlighet att hyra en bil. När det var klart så begav sig jag och Ela till Linköping, för att beskåda hennes lägenhet. Hon ska ju som sagt plugga där, och hade den turen att få tag i en lägenhet bara gatan över från Universitets-sjukhuset.

Hela helgen blev jätte-lyckad. Det var sååå roligt att äntligen få träffa M som jag saknar så. Hon mår bra och ska nu sikta in alla sina krafter på skolan som hon längtat efter att få börja. Allt ordnar upp sig för henne, och jag är så glad för hennes skull.

Sen. Den största grejen jag nånsin varit med om var idag. Vi var nämligen in och kollade på lilla/lille ruskprick där nere i magen. Fantastisk upplevelse. Jag har verkligen inte inbillat mej att jag är med barn. Det finns ett liv där nere!! Livlig liten krabat var det oxå. Men det är otroligt att man inte kan känna något, men att det ändå rör sig nånting där nere. Jag är imponerad!!!

Nu är allt jag hade att berätta ute i skrift.

Gott liv åt alla!!
Tjing!!

Det är otroligt

vad mycket som händer, vissa tider i livet.
Nu tex. Jag har from måndag semester. Och idag spelade min trio och jag i sveg på "Gammel-gå´rn".
Spelningen gick jättebra, och jag och A hade en överraskning till den äldre av oss tre. Näml G som fyller 80 år på måndag. Vi hade köpt en present till han och gjort en visa, som vi hade premiär på där i Sveg.
Han blev märkbart överraskad, så det var jättekul!!!

Sen i helgen ska jag ner till Stockholm till min älskade fd granne och promenad-compadre M. Jag saknar henne såååå mkt. Önskar att hon kunde bo kvar, men med tanke på att hon flyttade upp tillsammans med killen som fortf. bor granne, och numer är lyckligt nygift, förstår jag att hon inte vill bo här. Därför får det bli att vi hälsar på varann så ofta det går. Men nu ska hon börja plugga i Linköping. Hon har kommit in på den efterlängtade läkarlinjen, och jag är så hjärtans glad för hennes skull!!! Massor med grattiskramizar skickar jag till dej M!!!

Sen till veckan ska jag å Gubben till stan och för första gången få se en bild på knytet som gömmer sig nå´nstans i mig. Jag känner han/hon inte än, och nu när illamåendet har gått över så känns det lite overkligt. Nästan så att det känns som att jag inbillar mig. Men det visar sig på onsdag. Magen tycker jag redan har svällt upp oroväckande mkt, så det vore en aning snopet om det skulle vara falskt alarm!

Sen då?
Nja sen blir de lugnt ett tag.
Och då ska jag ha semester.

Tjing

Sista nätterna innan semestern!!!

Nu har nedräkningen böejat på allvar.
Jag går på inatt och kliver av på söndag. Sen har jag ledigt i 7 veckor!!!
Tänk va? Mig är det inget synd om=)

Och jag vet precist vad jag ska göra dessa veckor av ledighet. Nästan in i minsta detalj.
Jag har aldrig varit bra på att inte planera.
Gubben min är precis tvärtom. Å de kan ju va bra.
För om jag ska känna att jag är ledig så behövs de nog lite mindre planering.

Det är många som har semester nu. Sommaren är här.
Jag hoppas på fint väder såklart hela tiden. Och speciellt för att man inte ska bränna sig så mkt när man är utomlands. Det är ju faktiskt så att även den veckan närmar sig. Jag har lite svårt att få ihop min ekonomi som vanligt, men de ska nog fan gå på nå vis!!!
Ger man sig den på det så går det!
Och jag måste ju passa på nu, den här sommaren, att åka ner till Stockholm, och utomlands osv. Nästa sommar lär jag nog ha fullt upp med den lille/lilla. Kanske. Eller oxå blir det en så´n som guben min var. Sittandes på en fläck och titta in i väggen. Filosof.
Äsch de visar sig.
Tids nog.

Nu är de dax att vila upp sig lite inför nattpasset.

Tjing!!


Hundvakt och glädje med sången

Vilken tur att pappsen påminde mig... (närå, jag hade inte glömt det pappa)
Så, nu ska jag alltså vara vovve-vakt i en vecka typ. Spännande.
Sist jag var hundvakt, och skulle ge han mat, höll hunden på att ta ihjäl mig.. Haha!! Han hoppade och bet i armarna mina så jag var gul å blå när dom kom hem igen. Sen har jag inte velat vara hundvakt så mkt. Det har blivit nå´n strödag bara. Men nu är det alltså dags igen. För min säkerhets skull så har pappa tänkt till.
Nu ska jag stå utanför med ett rep och en hink fastknuten i hinken. Sen ska jag bara hissa ner hinken på andra sidan hundgården, med maten till hunden i. Den lösningen var jättebra tyckte jag.
Vatten ska jag spruta in i skålen från utsidan oxå.
Så jag kommer inte att få nå´n närkontakt med Gollum, som hunden heter ... ;))
Denna gång kommer "my-folks" att kunna komma hem utan att se mina sönderbitna armar!!

Annars då? Nå´t nytt?
Nej. Inte mer än att jag och resten av vår lilla trio snart ska iväg till Härrö och spela. Härrö ligger därikring Sveg för er som inte har en susning. Jag har det egentligen inte själv heller, men det ska va där nå´nstans.
Det blir nå´n typ utan musik-café tror jag, som vi ska klinka på.
Vi tränade första gången igår, på typ två-tre veckor. Och det kändes himla bra. Man ska inte träna för sällan, och speciellt inte vi tre, för vi har så himla kul ihop. "G" som jag praktiskt taget växt upp hos, tack vare att min bästaste barndomsvän har honom som morfar. "A" som jag inte hade en aning om vem de var innan "G" sammanföste oss för typ 3-4 år sen. Han hade tänkt ut nå´t den farbrorn vettu ;)

Sen har de rullat på. Vi spelar och sjunger alla tre. <gitarrspelande trubadurer. "G" har inte gjort annat i hela sitt liv, och jag fattar inte att han fortf. orkar. Detta år fyller han nämligen 80 (!) år!!! Men de kan man inte tro när man sitter och spelar me han. Då skiner han upp och glimten i ögat kommer smygandes, och så drar han av en historia så man kiknar av skratt. Jag skulle inte byta ut nå´n av dom för vilken miljon som helst!!
Så vi ska träffas till veckan igen och träna lite mer. Igår drog "G" fram lite nya visor... Med massor av baré-accord, och jag som i början när vi träffades gav mig den på att jag inte skulle kunna ta så´na. Och nu sitter jag och klinkar fram massor med baré!! Man lär sig nå´t nytt varje gång.

Nu är det dax att åka och gratta syster-yster, en av dom, som fyller 33 år idag! det ni!!!

Tjing på er!


Summa summarum...

Ja. Sist jag skrev, talade jag om att jag skulle sjunga. Många dagar har gått. Mycket har inte hänt.
Men jag kan säga som så att jag fick till rösten. Den höll.
Och de som jag sjöng åt var nöjda med min insats.Då är jag oxå nöjd.
Detta är kul, men ack så nervslitande.
Jag är ju så himladers nervös inför varje gång!!
Det verkar inte bli bättre heller... Hmm. Undrar va de beror på?!

Vad händer annars?
Nja inte mkt. Inte mer än att hela världen nu verkar veta om vårat annalkande tillskott på gården.
Och det gör inget, för nu mår jag ju så himla bra igen.
Detta ständiga illamående jag haft i 2½ månad är som bortblåst.
Nu ser jag fram emot att bli stor!
Helt tvärtemot vad jag förut tänkt om mig själv.
Mkt har förändrats. Och mkt lär väl förändras innan allt är klart.

Jobbar inatt. Sen har jag FEM nätter kvar bara innan jag blir ledig i  7(!!!)  veckor!!!! Det ni!
Undrar just vad jag kommer att få gjort här hemma då?! Typ inget mer än det vanliga.
Men det kommer jag ju såklart oxå att dela med mig av!

Nu är det nog för denne gången. Tjing på er!!

RSS 2.0