Sången igen

Så var det snart dax igen.
Imorgon är det hög tid att sjunga ut de vackraste toner jag nå´nsin kan få fram.
Jag har ju som bekant blivit tillfrågad om jag vill sjunga på ett dop, till människor jag inte känner, eller ens vet vilka dom är. Och det är ju HUUUUUR kul som helst att även dom vill anlita mig, som inte har en aning om hur jag sjunger. De går på vad "de har hört"...
Sen att min hjärna spelar mej ett spratt varje gång, och försöker inbilla mej att jag har ont i halsen, och håller på att bli förkyld, det måste jag ignorera!!
Så länge jag inte erkänner detta för mej själv så behöver det inte vara så.
Men jag ska för säkerhets skull ta med mej dunder att "smörja" in halsen med!
Det ska bli så spännande!!!
Jag ska till Bräcke av alla ställen. Önska mej lycka till. Jag vet att jag har en kisse å en låtsaspappa som vakar över mina steg nu uppifrån det stora blå. Och de ser nog tillsammans till att det går jättebra imorrn.
I´ll let you all know how it went!!

Tjing!

Saknar...

Det är tomt hemma, fast att jag har en liten svart krabat som sveper förbi mina ben titt som tätt.
Men den som jamade mest är borta. Han som gosade mest finns inte här.
Idag när jag gick ut, efter att jag sovit lite halvkasst (jobbade näml inatt som var) så gick jag ut på gården och kikade mot den ofattbara graven. Och vem sitter inte där bredvid stenen och kikar bort mot baksidan av lagårn? Jo min andra kissemiss, den svarta. Otto.
Jag ger mig fan på att han vet vem som ligger där under jorden. Han vet nog mer än man tror. Det gick inte bättre än att mina ögon tårades igen. Av bara tanken att han nu står som ensam huskatt på Hammar´n.
Jag vill ha ett sällskap till honom. En liten en som han kan tukta och vara herre över. Bråka med när dom är ensamma hemma. För gudars vad tyst det måste vara nu när han tassar omkring där alldeles allena.
Usch och fy.

Jag håller med lillsyster. Jag hatar oansvariga människor som vind för våg lämnar alla möjliga gifter som djur lätt kan få tag på. Dessa själar som inte har ett uns vett i huvvet borde lynchas!!! Fy för bövelen!
Jag blir bitter igen. Jag som nyss nästan kommit över min bitterhet sen Bengt dog.
Och nu väcks den känslan igen. Jag hade väl kunnat få haft kvar Abbe lite till.'
Skulle vara så kul att se hans reaktion på tillskottet som kommer 2009.
Men nu är det så att det går inte att spola tillbaka tiden.
Hänt är hänt, och jag hoppas att alla oansvariga får brinna i helvetet!

Tjing for now

Idag är en av de värsta dagarna i mitt liv!!

Min kissemiss Abbe blev sjuk i lördags.
Jag har försökt med allt för att hjälpa han.
Eftersom han inget åt eller drack fick jag blanda en vätskeersättning, och lite näringsmedel och tvinga i missen min.
I söndags fortsatte han. Lite skygg gick han undan men höll sig inne. Åt inget. Drack inget.
Jag vet inte varför jag väntade med allt som hade med hjälp att göra tills på måndagen (igår).
Då ringde jag till Hede-veterinärerna eftersom grannen har semester.
De sa att han måste ha fått i sig nå´t. Att han mådde typ illa så det var därför han inte åt. Men att jag skulle prova med ersättningen en gång i kvarten. Måndagen gick i sakta mak. Abbe och jag låg på soffan, och han blev bara sämre.
Tillslut chansade jag och ringde min granne ändå. Och hon ställde utan funderingar upp på oss. Kom hit och klämde och kände. Tittade i ögon och mun. Tillslut sa hon att han var uttorkad, och skulle må lite bättre av lite vätska direkt under huden.
Sagt och gjort. Vi packade dit oss. Abbe var så modig. Han tittade storögt när jag lade in honom i bilen, men sa inget.
Veterinärskan stck in en stor nål i nacken på han medan jag höll i han. Sen fyllde hon på med vätska. Han såg ut som en kamel med en puckel på ryggen. Men det skulle kroppen tydligen ta upp själv.
Han fick även antibiotika.
Vi for hem. Till soffan. Jag hade inte hjärta att lämna min älskling många sekunder. Han bara låg. Jamade svagt till svar när jag pratade med han.Jag sov där hos han.
Inatt blev han sämre. Imorse drack han lite vatten själv. Sen gick han på toan och kissade, fast jag var tvungen att hålla i han för han vinglade som en liten fyllekatt på golvet. Men sen blev han sämre igen. Hade så svår yrsel att han klamrade sig fast i soffan och bara skrek. Jag grät. Det var det värsta jag har varit med om. Och inget kunde jag göra för att hjälpa han.
Grannen ville att jag skulle ringa idag igen. Rapportera lite. Jag sa som de var att Abbe var sämre i mina ögon. Det blev rush dit och där tog hon ett prov på min lilla stackare.
Provet visade att hans njurar nästan var ur funktion. En katt ska ligga på ett värde under 190. Mätaren som mätte gick upp till 880, och det toppade Abbe. Hon trodde att det kunde ligga nå´nstans runt 1000!!!
Två alternativ: 1)att lägga han i dropp, och försöka få han att driva ut "giftet" som han fått i sig genom att ge mkt vätska. Men med hans dåliga värden skulle de bara vara att dra ut på en process som redan hade börjat.
2) att i sakta mak ge honom en spruta att somna in på.
Det blev nr 2. Jag känner inte att jag har nå´n lust att se han med dropp. Han som hatar nålar. Dessutom skulle skadan redan va skedd. Han var i dåligt skick, och det hade kanske inte räddat han med ett dropp.

Han ville ut i morse oxå. Fast att han inte kunde gå så ville han ut. Jag tordes inte släppa ut han. Det kändes som att han skulle ut för att gömma sig under nå´t hus, och sen dö ensam där. Den känslan fick jag. Och det var den känslan som fick mej att välja alternativ nr 2 oxå. Det kändes som att han på nå´t vis ville dö.

Nu sover Abbe under vårat stora träd. Jag var rädd att där skulle vara en massa rötter, men inte en rot stötte jag på när jag grävde. Däremot två stora stenar, varav den ena var formad precis som en gravsten. Så den markerar Abbes sovplats med texten: ABBE BUS; ÄLSKAD SAKNAD; 2000-2008.
För gud i himmelen vad jag kommer att sakna den katten. Den gosigaste i världen!! Min Abbe bus.

Nu gäller det att ta tillvara på den katt vi har kvar. Våran svarta lilla gofis. Ge han extra mkt omtanke, för han lär nog märka att Abbe saknas här hemma. Men jag har så mkt kärlek att ge han.

Nu orkar jag itne skriva mer! Tjing tills nästa gång!


Skitväder =(

Fast jag har iofs beställt finare väder tills efter helgen.
Har jobbat tre nätter nu, å blir ledig igen i nästan en vecka... Gött som bara fan!
Nog för att man behöver pengar, men finge man välja så skulle man nog jobba mindre för samma lilla slant man får i slutet av månaden. Det känns som att man inte gör annat än att jobba... å sover...
Imorgon är det nå´n motor-grej på Galhammarudden.
Skulle vart kuligt att se. Har aldrig varit iväg på nå´t så´nt nå´n gång.
En massa coola grabbar bakom ratterna på väldigt stora fordon.
Kan inte sluta annat än i katastrof. Och speciellt om de dessutom är hormonstinna...grabbarna alltså!!
Mmm. Som sagt. Skulle va kuligt att se.

Filmade en bäver inatt oxå. Första gången jag ser en livs levande bäver på torra land!! Vi gjorde den gamla vanliga rundan bort till Sandnäset i Gillhov. Och när vi sen skulle fara tillbaka så lunkade en bäver på grusvägen i sakta mak. Jag har ingen aning om hur dom brukar gå, men det kändes som att den kanske inte var riktigt hundra.
Men vi kom väldigt nära iaf. Jag hade med mej mobilen, så jag filmade med den. Ska göra mitt bästa för att försöka lägga ut klippet här. Vi hade lite roliga kommentarer för oss. AKM sa: "...men du vet det är ju inga landdjur det där heller..." OCh efter en liten konstpaus kontrade jag med.."..men vart faaan är vattnet då?!" Och det var ju jätteroligt just då.
Bävern glåmade surt på oss... Såg inte alls så road ut, så ingen av oss två tordes gå ut till den. Kanske lika bra så för dom har ju lite tänder att bitas med dom små liven!!

Nej nu har jag bara 2 timmar kvar av denna natt. Ska försöka äta nå´t. Börjar nästan må illa dena här tiden på nätterna

Leeeeeedig!!

Nu är det sommar nu är det sol, nu är det koskit i hagen. Där ligger Jennie med öppen kjol. Försöker sola sin mage!! Moahahaha!!! Och det vill säga är ingen liten mage ska ni tro.
Det krävs några soltimmar för att hela den ska bli brun...jag som skulle banta ner mig innan utlandsresan =(
Den tanken kom, men den gick ännu snabbare.
Så nu skiter jag i det. Det finns andra som kan få stå för det tråkiga här i livet istället. Bantningen alltså...
Jag själv svullar allt jag kommer över. Tänkte bli riktigt rund och fin innan jul ;-)
Tänk er!! Tänk er den inställningen ni!!
Kanske man går ner i vikt bara av att ändra på tankesättet.

Nu ser jag fram emot fyra lediga dagar till.
Var iväg till Börtnan idag med resten av trion, och spelade lite.
Det var en resebuss som var i farten och gjorde en paus där. I BÖRTNAN AV ALLA STÄLLEN!!!
Så det var väl det.
Imorrn fyller gubben år, och min momma ringde och ville att jag skulle skjutsa henne till Rätan då, för hon skulle plantera på gravar. Detta jäkla "amp" över att gravarna, hujedamej, skulle få för sig att växa igen. Och bli en lättskött gräsmatta som bara behöver klippas. Nej huvvaligen. Det får INTE hända!!
Men då gör jag en god gärning även imorrn.
Men á momma ska nog bannemej få betala bensinen den här gången. Jag okynneskör INGENTING numer, så dyr som bensinen har blitt. Men om tio år då sitter man och tänker tillbaks på "den gamla goda tiden i början av 2000-talet" då bensinen inte alls var så dyr.
Jag ska aldrig bli gammal.
Så fattig vill jag inte bli.

Nog för ikväll. Skit på er alla myggjävlar. Mer sol åt folket och ha en ackurat trevlig afton allesammans!

Tjing

RSS 2.0